Haluaisin tarjouksen kaihtimista, miten toimin?

Kaihdinten, rullaverhojen, paneeliverhojen ja muiden ikkunaan asennettavien auringon suojien hinnat riippuvat mitoista sekä valituista materiaalista ja kiinnitystavasta.

Jotta voisit arvioida kokonaisbudjettia kotisi verhoihin, voit pyytää meiltä tarjousta kotisi auringon suojauksesta. Jotta tarjous olisi mahdollisimman lähellä lopullista hintaa, helpottaa jos mitat on otettu oikein ja voit jopa tilata omilla mitoillasi mikäli hoidat myös asennuksen. Meiltä saat aina mittatilaustyönä toteutetut ratkaisut.

Tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä mittauksiin sekä suunnitteluun.

shutterstock_650842567.jpg

Aloita suunnittelu pohtimalla mitä on mahdollista asentaa tai piipahda myymälässämme

Pinta-asennettavat kaihtimet asennetaan ikkunan karmiin, seinään tai kattoon. Kiinnitykseen käytetään kannakkeita, joihin kaihdin naksautetaan paikoilleen. Näin pintakaihtimet voi irrottaa esimerkiksi ikkunoiden pesun ajaksi. Pintaan asennettavat kaihtimet ovat vaihtoehtona esim. turvaikkunossa sekä ikkunoissa joiden väliin ei pysty asentamaan kaihdinta (eivät esim. aukene lainkaan).

Perinteiset sälekaihtimet asennetaan ikkunoiden väliin, jolloin ne ovat suojassa pölyyntymiseltä paremmin. Yleensä ikkunan väliin asennetaan 25 mm säleellä oleva kaihdin, pintaosat asennetaan ikkunan karmiin ja yhä useammin valinta on integroitu kaihdin, jossa on vain pelkkä nappi ikkunan karmin ulkopuolella ja itse säätömekanismi on piilotettuna ikkunan väliin. Asiantuntijamme voi mittauskäynnillä katsoa soveltuuko ikkunatyyppinne integroituun sälekaihtimeen vai tulisiko asentaa perinteinen sälekaihdin.

Sälekaihtimia ja puukaihtimia on saatavina eri levysinä säleinä. Alumiinisälekaihdin on yleisesti 16 mm, 25 mm, 35 mm tai 50 mm. Puukaihdin taas on usein 25 mm tai 50 mm. Sälekaihtimissakin on yleistynyt sähkökäyttöisyys, jolloin pintaosia ei tarvita lainkaan ja kaihtimessa on akkukäyttöinen tai verkkovirtaan kytkettävä moottori ja ohjaus tapahtuu kaukosäätimen avulla.

Pystylamellit voidaan niinikään asentaa ikkunan karmiin kattoon tai seinäkannakkeilla. Usein ne asennetaan myös ikkunan ylle seinäkiinnityksenä tai kattokiinnityksenä mikäli ikkunat ulottuvat esim. kattorajaan saakka tai pystylamelli asennetaan ikkunankarmiin sisäpuolelle kattokiinnityksellä.

Rullaverhoissa on myös useita tapoja asentaa verho ikkunaan. Osa laittaa sen karmien väliin (peittää pelkän lasiaukon) ja osa reilusti ikkunan yli ja osa siten, että se on karmien puolessavälissä. Nykyisin on saatavissa myös ikkunan väliin asennettavia rullaverhoja. Ratkaisuun vaikuttaa käyttö (onko tarkoitus pimentää) ja makumieltymys sekä myös asennuksen mahdollisuudet. Rullaverhon voi asentaa joko seinä- tai kattokannakkeilla. Kaihdinten ja pystylamellien tapaan myös rullaverhojen sähkökäyttöisyys yleistyy. Mikäs sen mukavampaa kuin herätä aamulla ja sanoa kännykälle Huomenta Siri ja pimentävä rullaverho avautuu.

Vekkiverho taas asennetaan hyvin usein samaan tapaan kuin pinta-asennettava kaihdin, eli se mitataan ikkunan pintaan ja useimmiten karmien sisäpuolelle, mutta toisinaan halutaan vekkiverhon ulottuvan karmien yli ja sekin on täysin mahdollista. Vekki- eli pliseeverhot voidaan myös asentaa joko seinä- tai kattokannakkeilla, seinään, kattoon tai ikkunan karmeihin.

Halifax_5243_MB_01-scaled.jpg

Valinnassa on tärkeää miettiä miltä haluat suojautua: katseilta, valolta vai kuumuudelta?

Kaihdinvalinnassa on tärkeää miettiä, haetaanko suojaa ennen kaikkea katseilta, valolta vai kuumuudelta. Osa kaihdinten materiaaleista on pimentäviä, osa läpikuultavia tai valoa siivilöiviä. Pimentävät kankaat heijastavat lämpösäteilyä tehokkaimmin takaisin ulospäin, joten ne estävät parhaiten myös kuumentumista. Riippuu myös miten valittu auringon suoja asennetaan, että päästääkö se valoa reunoista vai ei sekä tuleeko vaikkapa pimentävän rullaverhon kaveriksi myös sivukanaalit ja yläkotelo.

Läpinäkyvät screen-kankaat ja muut läpikuultavat materiaalit antavat näkösuojaa ja estävät häikäisyä, mutta eivät pimennä huonetta. Monissa pimennysverhoissa on valkoinen tausta, joka näkyy ulos päin. Huoneen saa pimeäksi valkoisellakin pimennysverholla. Mikäli ratkaisu on vekkiverho, on olemassa ns. hunajakennomainen rakenne, jossa ei ole lainkaan näkyvissä säätönarujen reikiä ja siten se pimentää paremmin kuin pelkkä vekkiverho. Honeycell rakenne myös eristää kylmyydeltä ja suojaa kuumuudelta.

Kaihtimissakin on valinnan varaa, sillä niihin on saatavina myös nohole-malli, jossa kaihtimen säätönarun reikä on säleen reunassa, ei keskellä. Silloin myös kaihdin antaa paremmin pimentävää suojaa kuin ns. normaali kaihdin.

shutterstock_1779467726.jpg

Näin mittaat ikkunat kaihdinten tarjouspyyntöä varten:

25 mm sälekaihtimien mittausohje

  1. Mittaa näkyvä/pestävä lasipinta, ns. lasiaukko

  2. Lisää tai poista mitoista senttejä ohjeen mukaisesti niin saat valmiit tekomitat. Tekomitan korkeus sisältää yläkotelon, säleet ja alalistan.

Riippuu ikkunatyypistä miten kaihtimen oikea lasimitta otetaan ja tuleeko mittaan lisätä tai vähentää senttejä. Esittelemme tässä tyypillisemmät ikkunatyypit ja niiden ohjeet oikeaan sälekaihtimen mittaan. Huomioithan kuitenkin, että suosittelemme aina ammattilaisen mittauskäyntiä kohteessa, jotta on huomioituina kaikki erityispiirteet. Riippuu myös onko kyseessä tuuletusikkuna ja onko siellä esteitä asennukseen miten oikeat mitat tulee ottaa, joten näillä mittaohjeilla asiakas ottaa itse vastuun tilauksesta mikäli tilaatte omilla mitoillanne.

  1. Ikkunan väliin (3-lasinen MSE-ikkuna "hyvin tilaa")

    Lasimittoihin tehtävät muutokset:
    Leveys +2 cm / korkeus + 3 cm (tuuletusikkunassa +2 mikäli tuuletusluukut ylhäällä / alhaalla)

  2. Ikkunan väliin (3-lasinen MSK-ikkuna "ahdas väli")

    Lasimittoihin tehtävät muutokset: Leveys vähintään -0,5 cm / korkeus -0,5 cm

  3. Ikkunan pintaan
    Mittaa ala, jonka haluat kaihtimen peittävän. Huomioi korkeuteen sisältyvä yläkotelo n. 2 cm.
    Lasimittoihin tehtävät muutokset mikäli tarpeen: Leveys väh. -0,5 cm / korkeus +0,0 cm

  4. Ikkunan pintaan syvennyksessä
    Lasimittoihin tehtävät muutokset:
    Leveys väh. -0,5 cm / korkeus -0,5 cm

Parvekeoveen on kolme mahdollista tapaa mitata kaihdin

  1. Ovikaihdin (YLEISIN) = 1 ovinen

    Pinta-asennusmalli, asennetaan huoneen puolelle OVEN ikkunasyvennykseen, jossa vinolistoitus
    Mittaa ikkunalasin (syvennys) leveys, vähennä leveydestä -0,5cm (5mm)
    Mittaa korkeus, lisää korkeuteen +1,0cm (10mm) vinolistan takia
    Valitse kätisyys oikea tai vasen säätimelle. Voit myös valita tuleeko kiinnitys alas magneeteilla tai vaijereilla.

  2. Ovikaihdin (2 ovinen parvekeovi)
    Väliasennusmalli AHDAS VÄLI
    Huoneen puoleiseen ovi-ikkunaan upotettuna välitilan puolelle. Asennus poraamalla läpivientireiät oveen.
    Mittaa ikkunalasin (syvennys) leveys, vähennä leveydestä -0,5 cm
    Mittaa korkeus

  3. Ovikaihdin (väliasennusmalli HYVIN TILAA)
    Asennus poraamalla läpivientireiät oveen, parvekeovien välitilaan sisäoven pystypintaan.
    Mittaa lasiaukon leveys, lisää leveyteen +2 cm
    Mittaa lasiaukon korkeus, lisää korkeuteen + 3 cm

Venedig_4108_MB_04-scaled.jpg

Tarjousta varten tarvitaan vähintään seuraavat tiedot:

  • ikkunoiden lukumäärä

  • ikkuna-aukon leveys x korkeus, jos on tiedossa ikkunatyyppi, voit mainita myös tämän tarjouspyynnössäsi

  • tieto mistä tuotteesta olet kiinnostunut (kaihdin: väliin asennettu integoitu malli tai perinteinen malli, rullaverho, screenverho, vekkiverho, pystylamelli, efectverho, puukaihdin, kaihdin leveämmällä säleellä) sekä mahdollinen toive / ajatus väristä tai kankaasta

  • kiinnitystapa ja jos tiedossa niin kiinnityspinta (puu, betoni tms)

  • käyttömekanismi, sähkökäyttöinen tai manuaalinen

  • tieto asennatteko itse vai haluatteko tuotteet valmiina asennettuina

Tarjouspyynnön lähetettyäsi laskemme sinulle suuntaa-antavan hinnan. Mikäli tämän jälkeen haluat tehdä tilauksen, sovimme mittauskäynnistä, jossa tarkennetaan mitat sekä tarvittaessa materiaalit ja tuotevalinnat. Annamme yleensä mittauskäynnin jälkeen myös yhteenvedon tilauksesta sekä mahdollisen aika-arvion asennuksen kestosta.

Tilauksen kuittaamisen jälkeen toimitamme tilauksen tehtaalle ja sen jälkeen tuote saapuu asennettavaksi. Toimitusajat riippuvat hieman valitusta tuotteesta, mutta ovat yleensä 2-3 viikkoa. Joissakin erityisissä materiaaleissa voi olla tätä pidempi toimitusaika.

Kun tuotteet tulevat myymäläämme, olemme yhteydessä sopiaksemme asennuksen ajankohdasta. Tuotteet käydään asentamassa paikoilleen ja opastamme niiden käyttöön ja tämän jälkeen toimitamme laskun tilauksesta. Älä epäröi kysyäksesi mikäli sinua askarruttaa jokin asia. Asiantuntijoina autamme mielellämme oikean ratkaisun löytämisessä ja voidaan tehdä mittauskäynti ilman teidän omia alustavia mittojakaan ja mittauskäynnille voidaan ottaa suunnittelua varten mukaan myös mallikansiot kankaista.

Ole yhteydessä mikäli haluat tilata meidät mittauskäynnille, tarvitset apua suunnittelussa tai haluat tarjouksen.

Heidi Haapa-aho

"Kun on uskallusta ja ahkeruutta niin vain taivas on rajana." Valokki Design on yhden naisen toimisto ja yrittäjänä on Heidi Haapa-aho. Työkokemusta on kertynyt yli kymmeneltä vuodelta usealta eri toimialalta ja yrittäjä-kokemusta on yli 10 vuodelta.”

http://www.valokkidesign.fi
Edellinen
Edellinen

Älykkäässä kodissa verhot toimivat puheohjauksella

Seuraava
Seuraava

Sälekaihdinten ja verhojen puhdistus